در این بخش سعی کرده ایم به تمام سوالات احتمالی شما پاسخ دهیم؛ چنانچه سوال خود را در لیست زیر پیدا نکردید، می توانید از طریق فرم (طرح سوال) سوال خود را مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخ داده شود.
پاسخ : دال های مجوف معمولی که مدت زمان زیادی است در صنعت ساختمان استفاده می گردد، از تعدادی تیر متعامد که یک لایه دال بتنی روی آن قرار گرفته است، تشکیل می شود. این ترکیب باعث ایجاد تیرهایی با مقطع T شکل برای تحمل بارهای وارده خواهد شد. در دال های مجوف دو پوش(یوبوت)، علاوه بر دال بالایی، لایه ای از بتن مسلح قسمت پایین تیرهای متعامد را پوشانده و باعث ایجاد مقطع I شکل می گردد. این تغییر علاوه بر افزایش سختی دال، باعث می گردد این دال ها از زیر به صورت تخت دیده شوند.
پاسخ : در صورت حذف تیرها و ایجاد دال تخت و در نتیجه کاهش عملیات قالب بندی و آرماتوربندی، سرعت اجرای سقف با سیستم دال مجوف دوپوش (یوبوت) می تواند افزایش یابد ولی باید توجه داشت مدت زمان لازم برای نگهداری قالب بندی زیر دال مانند دال های بتنی معمولی و برطبق مبحث نهم مقررات ملی ساختمان می باشد.
پاسخ : استفاده از تکنولوژی دال های مجوف دوپوش (یوبوت) برای ایجاد مزایایی همچون دهانه بزرگ، دال تخت، ارتفاع کمتر و ... می باشد. در صورتیکه این موارد برای طرح معماری مزیت محسوب نگردد، استفاده از این تکنولوژی توصیه نمی گردد. لذا صرفه اقتصادی با توجه به معماری و سازه قابل بررسی می باشد و ممکن است در برخی پروژه ها استفاده از تکنولوژی دال های مجوف دوپوش (یوبوت) دارای صرفه اقتصادی و در مواردی دیگر باعث افزایش هزینه گردد.
پاسخ : با توجه به مطالعات انجام شده و مدارک فنی، تکنولوژی دالهای مجوف دوپوش (یوبوت) قادر به پوشش دهانه هایی تا حدود 18 متر می باشد. لازم به ذکر است که در صورت ترکیب با تکنولوژی پیش تنیدگی امکان افزایش دهانه وجود دارد
پاسخ : با توجه به اینکه ضخامت ایجاد شده در دال های مجوف دوپوش (یوبوت) نسبت به دال های معمولی بیشتر است، صلبیت سقف با سیستم دال های مجوف دوپوش (یوبوت) نسبت به سقف با دال توپر با میزان مصرف بتن مشابه، بیشتر بوده و قابلیت بهتری برای انتقال بار به سیستم مقاوم جانبی دارد.
پاسخ : بر طبق تاییدیه فنی صادر شده از طرف مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، برای طراحی سازه و سقف می توان از آیین نامه های ACI-آبا-2800 و مبحث نهم مقررات ملی ساختمان استفاده نمود.
پاسخ : استفاده از سیستم دال مجوف دوپوش (یوبوت) در ایران از سال 1388 آغاز و تا کنون پروژه های متعددی با این تکنولوژی ساخته شده است. برای اطلاع بیشتر از پروژه های اجرا شده توسط این مجموعه لطفا به بخش پروژه ها مراجعه فرمایید
پاسخ: برای محافظت دال های مجوف دوپوش (یوبوت) در برابر خوردگی، موارد اشاره شده در مبحث نهم مقررات ملی ساختمان لازم و کافی می باشد.
پاسخ : قالب های مورد استفاده در سیستم دال مجوف دوپوش ( یوبوت) از جنس پلی پروپیلن نو و یا بازیافتی و بر طبق استاندارد BBA انگلستان می باشد
پاسخ : بله، امکان ترکیب سیستم دال مجوف دوپوش (یوبوت) با تکنولوژی پیش تنیدگی وجود دارد.
پاسخ : استفاده از تکنولوژی دال مجوف دوپوش (یوبوت) در ساختمان ها می تواند باعث یک یا چند مزیت زیر گردد: - ایجاد دهانه بزرگتر - ایجاد دال تخت و حذف ستون ها - کاهش ارتفاع کل ساختمان - افزایش فضای مفید طبقات - کاهش عملیات نازک کاری - افزایش سرعت اجرا - کاهش هزینه ساخت.
پاسخ : از انجایی که این دال ها مانند دال های بتنی معمولی اجرا می شوند نیاز به تجهیزات بیشتر نداشته و پیمانکارانی که توانایی اجرای دال بتنی معمولی را دارند می توانند از همان تجهیزات و نیروی انسانی برای اجرای دال مجوف دوپوش استفاده نمایند.
پاسخ : مصالح مورد استفاده در این دال ها شامل بتن، میلگرد و قالب یوبوت می باشد. مقاومت بتن و میلگرد توسط طراح سازه تعیین می گردد که معمولا مانند دیگر اعضای بتنی سازه در نظر گرفته می شود.
پاسخ : برای طراحی سازه این پروژه ها معمولا از نرم افزارهای متداول مانندEtabs,Safe,Sap استفاده می گردد.
پاسخ : قالب های یوبوت دارای طول و عرض ثابت 52 در 52 سانتی متر بوده و ارتفاع آنها متغیر می باشد. برای اطلاع از مشخصات این قالب ها به بخش محصولات مراجعه کنید.
پاسخ : همانطور که اشاره شد این قالب ها در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مورد بررسی قرار گرفته و ضوابط آن تعیین شده است. لذا امکان تغییر در ابعاد و مواد آن وجود ندارد.
پاسخ : از آنجایی که قالبهای یوبوت در میان بتن محفوظ بوده و دولایهی حداقل 5 سانتیمتری از بتن مسلح از آنها در برابر حریق محافظت میکند٬ براساس استاندارد اروپا (رفتار سازه در برابر حریق) این سقفها قابلیت مقاومت در برابر آتشسوزی با دمای 1000 درجه سانتیگراد در مدت زمان ۳ ساعت را دارند.
پاسخ : 1- استفاده از پلیت قبل از بتنریزی
در این روش از ورقهای فولادی (پلیت) که در پشت آنها میلگردی به صورت U شکل جوش داده شده است، استفاده میگردد. این ورقها قبل از بتنریزی در روی قالببندی کف در محلهای از پیش تعیین شده قرار داده میشود و پس از بتن ریزی و باز نمودن قالبها در زیر سقف نمایان شده و میلگرد انتظار به آنها جوش داده میشود.
2-استفاده از پلیت بعد از بتنریزی
در این روش پس از باز نمودن قالبهای سقف، پلیتها بوسیله میخهای خاصی که توسط تفنگ مخصوص شلیک میشوند به زیر سقف نصب شده و میلگردهای انتظار به آنها جوش داده میشوند.
در پایان باید توجه داشت عبور دادن میلگردهای انتظار از بین قالبها به سمت پایین قبل از بتنریزی باعث ایجاد فاصله بین قالبها شده و این امر موجب ریزش شیره بتن از بین قالبها میگردد که علاوه بر ایجاد مشکل برای بتن، سطح زیر سقف نیز دچار مشکل میگردد.
پاسخ :در طراحی سازه ها با سیستم سقف دال مجوف دوپوش(یوبوت)، مانند سایر ساختمان ها با سیستم دال (دالهای بتن آرمه معمولی، دال پیشتنیده و ...) عموما از نرم افزارهای Etabsو Sap استفاده می شود. طراحی سقف نیزبا نرم افزارهای Safeو Adapt انجام می گیرد. در طراحی این سازه ها ابتدا دال یوبوت در یک طرح اولیه در نرم افزار safe مدل شده و ضخامت آن تعیین می گردد. باید توجه داشت از آنجاییکه نرم افزار safe قادر به مدلسازی دال به صورت توخالی نمی باشد، دال یوبوت با یک دال توپر که سختی مشابه دارد، معادل می گردد. در این حالت وزن بتن دال،صفر در نظر گرفته شده و با توجه به وزن واقعی دال یوبوت بار مرده بر روی سقف قرار می گیرد. پس از تعیین ضخامت معادل و وزن دال در نرم افزار safe و کنترل تغییر شکل ها در این نرم افزار، سازه با دال طراحی شده، در نرم افزار etabs مدل می شود تا وزن واقعی سقف در تحلیل و طراحی سازه و فونداسیون در نظر گرفته شود
Copied to clipboard